Elkészítés: 40 dkg lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből, 2 dkg élesztőből, 5 dkg vajból, csipet sóból és 2 evőkanál cukorból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és 3 részre osztjuk. Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal vagy kibéleljük sütőpapírral. Az első tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Kb. 30 cm átmérőjű lesz, igyekezzünk kerekre nyújtani. Megkenjük vajjal, és megszórjuk az összekevert fahéjas-cukros dió harmadával. Meglocsoljuk mézzel. A második tésztát ráhelyezzük, és uyganígy folytatjuk, majd a harmadik lap következik ugyanígy, a tetejére is kell dió!
Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk. A tészta közepére teszünk egy poharat, és szépen, mint egy tortánál, a szélét 16 szeletre vágjuk. Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk négyszer vagy ötször. Mind a 16-ot szép sorban. Így újra kelesztjük 30-40 percet, majd megsütjük. Szép barnára kell sülnie.
Mikor már majdnem kész van, 2 kanál mézet tejjel megforrósítunk, és bekenjük vele a kalács végeit. Még pár percig hagyjuk sülni, majd kivesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.