Elkészítés: Az őzgerincfilét sóval, borssal ízesítjük, megforgatjuk a durvára darabolt dióban. Serpenyőben étolajat forrósítunk, és az őzgerincet hirtelen elősütjük.
Csíkokra vágjuk a megmosott, megpárolt kelkáposztaleveleket, a megtisztított, előfőzött gesztenyét, a felcsíkozott kápia paprikát, majd vajon megpároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk az előzőleg megpirított olajos magvakat. Lehűtjük, belekeverjük a felvert tojásokat, fém pudingpohárba töltjük, és 120 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A raguhoz serpenyőben mézet forrósítunk, beletesszük a gyümölcsöket, átforgatjuk, majd hozzáadjuk az áfonyadzsemet, a vörösbort, végül összeforraljuk.
A sütőt előmelegítjük 120 Celsius-fokra, tepsibe tesszük az elősütött őzgerincet, és 6-8 perc alatt roséra sütjük.
Tálaláskor az őzgerincet felszeleteljük, a pudingot kiborítjuk a formából és felszeleteljük. Tányérra szedjük, majd ráhalmozzuk a forró erdei gyümölcsragut.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.