Előkészítés: A margarint a porcukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
tojássárgájákat, a darált diót, a lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
Elkészítés:
Kikenünk margarinnal egy sütőtepsit, meghintjük liszttel, és a masszát belesimítjuk. Megszórjuk a durvára vágott dióval, a kristálycukorral és őrölt fahéjjal.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szilvát megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, és kirakjuk vele a tészta tetejét. A sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.