Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kis cukorral felfuttatunk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, kis liszttel elkeverjük, és kb. 10 percig kelesztjük.
Addig a maradék tejet elkeverjük a tojással, a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a fűszerekkel és a felolvasztott vajjal. Összedolgozzuk a liszttel. A robotgép spiráljával legalább 10 percig dagasszuk, hogy a tészta szép fényes legyen. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Kelés után kissé szétnyújtjuk, az összedarabolt aszalt gyümölcsöt és durvára vágott diót lazán beledolgozzuk. Hosszúkásra nyújtjuk, a szélét visszahajtjuk. 15 percig kelesztjük tepsibe téve, sütőpapíron.
Előmelegített kb. 180 fokos sütőbe kb 45 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, és vastagon megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.