A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Dulce de leche (tejkaramell) recept
recept
Egyszerű

Dulce de leche (tejkaramell)

60 perc
0 adag
Olcsó
4
2010. 08. 23.

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot, a tejet, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy a vaníliaaroma) tegyük egy lábasba, tegyük tűzre, forraljuk fel folyamatos keverés mellett, és ügyeljünk, hogy ne fusson ki a tej. Kevergetve főzzük világosbarnára, amikor karamellizálódni kezd, vegyük takarékra a tüzet, folyamatos kevergetés mellett várjuk meg, amíg sűrűsödni kezd.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe, itt még keményedik kicsit.

Megjegyzés
Mivel magas a cukortartalma, elég soká tárolható hűtőben. Gyümölcsökhöz, süteményekhez, palacsintákhoz nagyon finom. A receptet Mary007 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Majonézes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Majonézes céklasaláta

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hópuszedli
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Dubai csoki
Recept
Egyszerű

Dubai csoki

95 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa recept
Recept
Egyszerű

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém recept
Recept
Egyszerű

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Almás-mákos rakott tészta recept
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Klasszikus bundás kenyér recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus bundás kenyér

10 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Majonézes céklasaláta recept
Recept
Egyszerű

Majonézes céklasaláta

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Dubai csoki recept
Recept
Egyszerű

Dubai csoki

95 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldséges pad thai recept
Recept
Egyszerű

Zöldséges pad thai

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Mirinda-szelet recept
Recept
Egyszerű

Mirinda-szelet

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vietnámi tavaszi tekercs recept
Recept
Rafinált

Vietnámi tavaszi tekercs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.