Elkészítés: A tésztához a vizet a sóval, az olajjal és a cukorral feltesszük forrni, majd apránként hozzákeverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Addig keverjük, míg szép fényes masszát kapunk.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá). A tésztamasszát habzsákba tesszük, és csík alakban nyomjuk a fánkokat.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába. 220 fokon sütjük 20 percig, addig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben a fánk összeesik. 20 perc után 160 fokon sütjük addig, míg jó ropogós lesz.
A sütőből kivéve recés élű késsel kettévágjuk.
A krémhez a vaníliás pudingport a cukrokkal és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, és felfőzzük. A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük, és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk. Vissza tesszük a tűzre, és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük.
A krémet habzsákba töltjük, és a fánkokat töltjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére - úgyszintén habzsákba téve - tesszük. A fánk tetejét ráillesztjük, és olvasztott csokival díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.