Elkészítés: Páclevet készítünk úgy, hogy egy kisebb tálban kézi habverővel összedolgozzuk a mézet, az olajat, a csípős paprikakrémet és a vörösborecetet, majd kb. 1 kávéskanál sót teszünk bele.
Kettévágjuk a csirkeszárnyakat, előre kikent tepsibe tesszük, és ráöntjük a pácot. Az egészet jól összeforgatjuk, hogy minden szárnydarabra jusson a pácból. Az így bepácolt csirke szárnyakat lefedjük fóliával, és a hűtőbe helyezzük. Lehet 30 percre, de akár 1 napra is.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Közben a hűtőből kivett pácolt csirkeszárnyakat elrendezzük a tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Megvárjuk, amíg a hús szobahőmérsékletűre melegszik.
A tepsire alufóliát borítunk, és 20 percig így sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a tepsit visszatesszük további 20 percre, hogy a szárnyak szép pirosak, ropogósak legyenek.
Bármilyen köret illik hozzá, salátával is kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.