Előkészítés: Darálón finom lisztté őröljük a kölest. A narancsot megmossuk, megtöröljük, és a héja felét lereszeljük. Az élesztőt szétmorzsoljuk.
Elkészítés: A kölest, a narancshéjat, az élesztőt, a tejet, a tojásokat, a vajat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót tálba tesszük, és a konyhai robotgép dagasztórúdjával mintegy 5 percig dagasztjuk, hogy a tészta hólyagos legyen. Letakarva, szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük. Nem túl sok olajat serpenyőben felforrósítunk. Fasírtonként kb. 2 evőkanál tésztát teszünk bele, és több adagban, kis hőmérsékleten kb. 5 percig sütjük, amíg a fasírtok alja megbarnul, és el nem válik a serpenyő aljától. Megfordítjuk őket, és további 3–4 percig sütjük. A sütőben 50?C-fokon (1-es gázfokozat) melegen tartjuk, amíg az összes elkészül.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 507 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.