Elkészítés: A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd szójaszósszal és Worcester szósszal meglocsolva hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni. (Nekem 1 éjszakát szokott állni. Így a kényelmesebb: előző este bepácolni.)
A hagymát félkarikára, a répát és a paprikát egyenlő vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért is apróra daraboljuk.
A hagymaszeleteket a napraforgóolaj és szezámolaj keverékén megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, és megszórjuk a barna cukorral. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és apróra vágott friss gyömbérrel, chilipaprikával. Fontos, hogy az édes, a savanyú és a mérsékelten csípős ízhatás együttesen érvényesüljön!
Hozzáöntjük a sherryt és a ketcupot, valamint a sűrített paradicsomot. Kevés vizet adunk hozzá, és összefőzzük az alapanyagokat. Amikor majdnem kész, beletesszük az apróra darabolt ananászt és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.