Elkészítés: A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd szójaszósszal és Worcester szósszal meglocsolva hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni. (Nekem 1 éjszakát szokott állni. Így a kényelmesebb: előző este bepácolni.)
A hagymát félkarikára, a répát és a paprikát egyenlő vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért is apróra daraboljuk.
A hagymaszeleteket a napraforgóolaj és szezámolaj keverékén megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, és megszórjuk a barna cukorral. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és apróra vágott friss gyömbérrel, chilipaprikával. Fontos, hogy az édes, a savanyú és a mérsékelten csípős ízhatás együttesen érvényesüljön!
Hozzáöntjük a sherryt és a ketcupot, valamint a sűrített paradicsomot. Kevés vizet adunk hozzá, és összefőzzük az alapanyagokat. Amikor majdnem kész, beletesszük az apróra darabolt ananászt és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.