1 kg zöld hüvelyű babot megtisztítunk, és erősen sós vízben 5 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal jeges vízbe átszedjük, majd leszűrjük. 35 deka cukrot, 6 szem szegfűszeget, darabka fahéjat 2,5 deci vízbe szórunk, 2,5 deci fehérborecetet beleöntünk, és jól felforraljuk. (Természetesen ezeknek annyiszorosát vesszük, ahány kiló babot szeretnénk eltenni.) A babot üvegekbe rakjuk, és a forró édes-savanyú lével leforrázzuk. Kistányérral letakarjuk, majd a következő nap a levét leöntjük, ismét felforraljuk, a babra visszaöntjük, s ezt a műveletet még 2 következő napon megismételjük. Végül az üvegeket lezárjuk, és sötét helyen tároljuk. Az édes-savanyú zöldbab télen pecsenyék különleges kísérője lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.