Elkészítés: 1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Előkészítünk egy őzgerincformát, sütőpapírral kibéleljük.
2. A sütőtököt 3x3 cm-es darabokra vágjuk, és teljesen puhára sütjük. A kihűlt tökről lehúzzuk a megégett részeket és a héjat, majd villával pürésítjük. Kb. 20dkg tökpürére van szükség.
3. A tökhöz adjuk a 2 tojást, a cukrot, az olajat, a vanília-aromát és a vizet, majd robotgéppel összedolgozzuk. Nem baj, ha tök darabos, szálas marad. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tökös elegyhez. Fakanállal dolgozzuk össze, ne keverőgéppel. Így lesz a sütemény könnyű.
4. Beleöntjük az őzgerincformába, és tűpróbáig (kb. 40 perc) sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.