A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a mazsolát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a csipet sóval.
A tojásos-túrós masszát összekeverjük a kifőtt tésztával, hozzáadjuk a leöblített mazsolát, majd a tojáshabot óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
A keveréket vajjal kikent és porcukorral hintett formába öntjük és előremelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 25-30 percig, addig, amíg a beleszúrt hurkapálcára nem ragad a masszából.
Megjegyzés
Ízre hasonlít a vargabéleshez, stíriaihoz, de egyszerűbb.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.