Elkészítés: A csirkét 1 kávéskanál sót tartalmazó vízben puhára pároljuk, a közben képződő habot leszedjük. A megpárolt csirkét kiemeljük, és lefedett edényben melegen tartjuk, a főzőlevet átszűrjük. Kb. 5 dl forró főzőléhez hozzáadunk 7 dkg vajat, és abban a rizst puhára pároljuk.
A fehérmártáshoz megolvasztunk 6 dkg vajat, és a hozzáadott liszttel habzásig keverjük, majd feleresztjük a még megmaradt főzőlével. Hozzáadjuk az őrölt fehérborsot, a szerecsendiót és 1 kávéskanál sót. Erős lángon néhány percig forraljuk. Ha kissé visszahűlt, belekeverjük a tejfölt.
Először a párolt rizst rakjuk a tálalótálra. A rizsen ízlésesen elrendezzük az időközben feldarabolt csirkét. A húst meglocsoljuk 1-2 evőkanál mártással, majd rászórunk 2 evőkanál reszelt sajtot. A fel nem használt mártást és a reszelt sajtot külön tálkákban tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.