Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
Elkészítés: A tojásfehérjét 8 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, végül a tojássárgájákat is belekeverjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát kis kockákra vágjuk, és azonnal a tojásos masszába forgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük a mákot, a mogyorót és a lisztet. A masszát a formába öntjük, és a sütőben 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Ha kihűlt vastagon megszórjuk porcukorral. Ízlés szerint csillagsablont tehetünk előtte a tortára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.