Elkészítés: A tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet, és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.
Miután megkelt, három részre osztom a tésztát, egyenként téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a kakaós töltelékkel. Feltekerem, összefonom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és fél órát pihentetem.
A tetejét tejjel elkevert tojássárgával lekenem, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Az elkészült kalácsot a tepsiből kivéve langyos vaníliás tejjel meglocsolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.