Elkészítés: A káposztát jól kimossuk, kicsavarjuk, feltesszük főni a füstölt szalonnával, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bort és annyi vizet, hogy ellepje. Körülbelül 2 órát főzzük.
Ezután kivesszük a szalonnát a káposztából, belerakjuk az aprólékjától és belsőségeitől eltávolított kacsát, és kb. 1 órát a sütőben sütjük. Ha kell, utánaízesítjük.
A kacsát tálra helyezzük, körülrakjuk a káposztával, a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát és a petrezselyemzöldet.
Sós vízben főt burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.