Elkészítés:
1. A kikent tűzálló tál aljára egymás mellé fektetek 4 szelet húst. Megsózom, meghintem borssal, és 1-1 angol szalonna szeletet helyezek rá. Beborítom vékony karikákra vágott vöröshagymával. Megszórom a reszelt sajt felével, majd rárakom a bőrétől megfosztott, karikákra vágott kolbászt. A tejszínbe keverem a ketchupot, a maradék reszelt sajtot, kevés sót és cukrot, és ezt a mártást rálocsolom a húsra.
2. A tálat szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes lángon sütöm az ételt, de a sütés befejezte előtt 10 perccel leveszem a fedőt, és az étel tetejét pirosra pirítom. Az alján sűrű mártásnak kell maradnia.
3. Burgonyakrokettel, burgonyapürével vagy vajas párolt zöldséggel tálalom, de egy nagy tál friss vegyes saláta sosem hiányozhat mellőle.
Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert melegíthető, másnap is fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.