Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, az olvasztott margarinnal és a citromhéjjal 4 percig keverjük géppel, majd mehet bele a vaníliás cukor, a mák, a liszt és a sütőpor, átkeverjük, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütő saját tepsijét kibéleljük, és erre öntjük a piskótának valót. 12 perc alatt készre sütjük. Lehűtjük, és 3 részre vágjuk.
A krémhez egy nagy tálba tesszük pár szem kivételével az epret, botmixerrel csak addig keverjük, amíg lesz pürés és darabos eprünk is. Belekeverjük a joghurot, a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett a 2 csomag zselatinfixet.
Egy másik tálban a tejszínt a habfixálóval és egy pici cukorral kemény habbá verjük, és ennek a 2/3 részét a joghurtos-epres krémhez adjuk, majd mehet a hűtőbe dermedni.
Ha kezd szilárdulni, a piskótalapokat megkenjük, a tetejét is bevonjuk. Tejszínnel és eperszemekkel díszítjük. Csak több óra múlva szeletelhető szépen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.