Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres-diós túrógombóc recept
recept
Mester

Epres-diós túrógombóc

60 perc
0 adag
Megfizethető
4.3
2002. 06. 18.

Elkészítés

Elkészítés: 1. A diót megdaráljuk. A citromot alaposan megsikáljuk. A túrót krumplinyomón áttörjük. A túróhoz adjuk a tojásokat, 2 evőkanál kristálycukrot, 1 csipet sót, 5 dkg diót, a grízt, 1 evőkanál vajat, belereszeljük a citrom héját, és jól összedolgozzuk. Letakarjuk, 1 órát pihentetjük.

2. Közben a maradék 1 evőkanál vajat felforrósítjuk, aranybarnára pirítjuk benne a maradék 2 evőkanál kristálycukrot és 5 dkg diót.

3. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát kitörjük, 16 kisebb szemet félreteszünk a töltéshez, a többit meghintjük a porcukorral és a citrom átszűrt levével, villával kissé megtörjük.

4. A diós túrómasszából 2 evőkanál segítségével 16 kis halmot-kupacot szaggatunk ki. Mindegyik közepébe 1-1 szem félretett epret nyomunk, lisztes kézzel gombócokká gömbölyítjük.

5. Vizet forralunk, beletesszük a gombócokat, és szelíd forralással 12-15 percig főzzük.

6. Közben a „bepácolt” epret levével együtt felforraljuk. A pálinkában elkeverjük a keményítőt, az eperhez adjuk, éppen csak besűrítjük.

7. A gombócokat leszűrjük, köréjük szedjük a forró epermártást, tetejüket megszórjuk a pirított diómorzsával, meghintjük vaníliás porcukorral, és azonnal tálaljuk.

Recept értékelése

4.3 / 5

51 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.