Elkészítés: 1. A diót megdaráljuk. A citromot alaposan megsikáljuk. A túrót krumplinyomón áttörjük. A túróhoz adjuk a tojásokat, 2 evőkanál kristálycukrot, 1 csipet sót, 5 dkg diót, a grízt, 1 evőkanál vajat, belereszeljük a citrom héját, és jól összedolgozzuk. Letakarjuk, 1 órát pihentetjük.
2. Közben a maradék 1 evőkanál vajat felforrósítjuk, aranybarnára pirítjuk benne a maradék 2 evőkanál kristálycukrot és 5 dkg diót.
3. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát kitörjük, 16 kisebb szemet félreteszünk a töltéshez, a többit meghintjük a porcukorral és a citrom átszűrt levével, villával kissé megtörjük.
4. A diós túrómasszából 2 evőkanál segítségével 16 kis halmot-kupacot szaggatunk ki. Mindegyik közepébe 1-1 szem félretett epret nyomunk, lisztes kézzel gombócokká gömbölyítjük.
5. Vizet forralunk, beletesszük a gombócokat, és szelíd forralással 12-15 percig főzzük.
6. Közben a „bepácolt” epret levével együtt felforraljuk. A pálinkában elkeverjük a keményítőt, az eperhez adjuk, éppen csak besűrítjük.
7. A gombócokat leszűrjük, köréjük szedjük a forró epermártást, tetejüket megszórjuk a pirított diómorzsával, meghintjük vaníliás porcukorral, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.