Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A sárgáját összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. A lisztet összeforgatom a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A nedves keverékhez addig adagolom a lisztet, amíg felveszi, utána felváltva 1 kanál fehérjével lazítom, 1 kanál liszttel sűrítem. Sütőpapírral beborítom a tortaforma alját, az oldalát kivajazom-kilisztezem, a tésztát beleöntöm, és 180 fokon addig sütöm, míg jó illata lesz, és a tűpróbát is kiállja (nekem kb. 30 perc). (Ne ijedjetek meg, ha alacsony marad.)
A krémhez vízgőz fölött megmelegítem a tejszínt, beledarabolom a csokoládét, és olvadásig kevergetem. Kicsit kihűtöm, beleteszem a vaníliát és a konyakot (ha gyerekek is fogyasztják, a konyakot még melegen teszem bele). Végül a vajat is belekeverem.
Az összeállításnál igyekszem háromfelé vágni a tésztát. A kicsit behűtött krémalapot habverővel addig verem, amíg kenhető lesz, de nem túl kemény. Egy réteg piskóta, egy réteg krém, egy réteg eperszelet. Ezt ismételem háromszor, a tetejére eper kerül, az oldalát megkenem a maradék krémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.