Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Kivajazzuk, és zsemlemorzsával beszórjuk a tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Beledolgozzuk a tojássárgákat, és kanalanként a lisztes keveréket. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. A tortát rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Vízszintesen egyszer kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral, és ráborítjuk a tetejét. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és körös-körül bekenjük vele a tortát. Az eperszemeket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a torta peremét megdíszítjük velük. Közepébe szórjuk a mandulaforgácsot.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 765 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.