Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Kivajazzuk, és zsemlemorzsával beszórjuk a tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Beledolgozzuk a tojássárgákat, és kanalanként a lisztes keveréket. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. A tortát rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Vízszintesen egyszer kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral, és ráborítjuk a tetejét. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és körös-körül bekenjük vele a tortát. Az eperszemeket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a torta peremét megdíszítjük velük. Közepébe szórjuk a mandulaforgácsot.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 765 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.