Elkészítés: 1. A rostélyosokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, felengedjük a borral és a levessel, majd addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, a folyadékot pótolhatjuk.
2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk rajta a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk.
3. A vajas galuskához vizet forralunk egy nagyobb lábosban. Simára keverjük a lisztet a tojással, a vajjal és megsózzuk. A masszát óvatosan a vízbe szaggatjuk, a nagyságtól függően 3-5 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Próba! A maradék 2 evőkanál vajat felolvasztjuk, és átforgatjuk rajta a galuskákat.
4. Ha a hús megpuhult, a levébe keverjük a mustárt, a tejfölt, és citromlével, ecettel, cukorral ízesítjük. Sűrűre forraljuk.
5. Tálaláskor tányérra halmozzuk a húst és a zöldségeket, meglocsoljuk a mártással. A galuskákkal körítjük, tejfölt kínálunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.