Elkészítése: A csirke mellét és combjait levágjuk, az utóbbit kettécsapjuk. Ezután mind a mellét, mind a felsőcombokat kicsontozzuk. A csontokat a háttal, a szárnyakkal és az alsócombokkal más étel elkészítéséhez tesszük el, például nagyszerű leves főhet belőle. A többi húst fél kisujjnyi falatokra vágjuk, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig sütjük, közben megsózzuk, megborsozzuk. A kukoricát fölengedjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomokat – miután szárukat kimetszettük – cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágjuk. A halványzeller vékony külső hártyáját lefejtjük, majd a rudakat 1 centis darabokra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt tálon elrendezzük, de összekeverve is ráhalmozhatjuk. A mártást külön kínáljuk hozzá. Ehhez az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát apróra vágjuk, a tejföllel együtt a majonézbe keverjük.
A ketchuppal és a tejszínnel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, a citromlevet, a porcukrot meg a mustárt hozzáadjuk.
Elkészítési idő: 40 perc
1 adag: 2634 kJ/630 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.