Elkészítés: 1. A piskótánk egy sima vizes piskóta. A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csepp ecettel kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral a habosra kevert tojássárgájához keverjük, végül, a kemény habot tesszük hozzá. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. fél-1 órát sütjük.
2. Miután kihűlt a piskótánk, kiszedjük a tortaformából, 2 vagy 3 lapra vágjuk.
3. A piskóta alsó lapjára fagyikanállal vagy nagyobb evőkanállal gombócokat kanalazunk egymás mellé. Miután ez megvan, rátesszük a másik piskótalapot a tetejére. Kicsit rányomkodjuk. A piskóta legtetejére egymás mellé ugyanígy kanalazzuk a gombóc fagyikat. A gombócok közti rést tejszínhabbal töltjük ki, a torta oldalát is bevonjuk tejszínhabbal. Ízlés szerint gyümölcsökkel, menta- és citromfűlevelekkel díszíthetjük.
Arra ügyeljünk, hogy az ízek harmonizáljanak egymással. A már kész tortát tegyük fagyasztóba kb. fél órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.