Előkészítés: A kekszet morzsává törjük. A dióbelet felaprítjuk. A vaníliafagylaltot a mélyhűtőből a hűtőszekrénybe áttesszük, hogy kissé megpuhuljon.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A kekszet összedolgozzuk a dióval, a barnacukorral, 7 dkg vajjal, és a keveréket egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló lapos tálba nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. A sütőben 8 percig sütjük, hagyjuk kihűlni. A vaníliafagylaltot széles lapos késsel a tésztára kenjük, majd másfél órára betesszük a mélyhűtőbe. Teflonedényben összekeverünk 15 dkg cukrot, 1,2 dl tejszínt, a kakaóport, a maradék vajat, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sima krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a vaníliafagylaltra öntjük, és 30 percre újra visszatesszük a mélyhűtőbe. A csokoládé- vagy kávéfagylaltot szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg kenhető lesz, de nem olvad meg teljesen. Ekkor egyenletesen a csokoládéra kenjük, és kb. 1 órára visszatesszük a mélyhűtőbe. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és egyenletesen a tortára kenjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és lefedetlenül 3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 685 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.