Előkészítés: A vajat megolvasztjuk. A tejet a tojással, a porcukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, és végül a folyékony vajat is hozzáadjuk. Lefedjük, és a hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Megmossuk, megtisztítjuk a gyümölcsöket. A ribizlit leszemezzük, a meggyet kimagozzuk, a málnát lecsepegtetjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, belereszeljük fél citrom héját, és esetleg 3-4 mentalevelet vagdalunk bele. Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt, és tésztából 8 vékony palacsintát sütünk. Négy palacsintát megkenünk a vaníliás krémtúróval, megszórjuk ribizlivel, és feltekerjük. A maradék négy palacsintát a tejszínhabbal kenjük meg, és vegyesen málnával, meggyel töltve feltekerjük. A palacsintákat megszórjuk porcukorral, és egy-egy gombóc vaníliafagylalttal körítve tálaljuk. Néhány szív alakú csokoládés kekszet is adhatunk hozzá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag (2 db): 570 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.