Előkészítés: A vajat megolvasztjuk. A tejet a tojással, a porcukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, és végül a folyékony vajat is hozzáadjuk. Lefedjük, és a hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Megmossuk, megtisztítjuk a gyümölcsöket. A ribizlit leszemezzük, a meggyet kimagozzuk, a málnát lecsepegtetjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, belereszeljük fél citrom héját, és esetleg 3-4 mentalevelet vagdalunk bele. Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt, és tésztából 8 vékony palacsintát sütünk. Négy palacsintát megkenünk a vaníliás krémtúróval, megszórjuk ribizlivel, és feltekerjük. A maradék négy palacsintát a tejszínhabbal kenjük meg, és vegyesen málnával, meggyel töltve feltekerjük. A palacsintákat megszórjuk porcukorral, és egy-egy gombóc vaníliafagylalttal körítve tálaljuk. Néhány szív alakú csokoládés kekszet is adhatunk hozzá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag (2 db): 570 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.