Elkészítés: Az élesztőt tálba morzsoljuk, elkeverjük 1 kávéskanál cukorral és a meglangyosított tejjel. Meleg helyen, letakarva, kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
A maradék cukrot a liszttel, a kardamommal és egy csipet sóval összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, majd a vajjal és a tojással sima tésztává dolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez a vajat felolvasztjuk. A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra (kb. 40 x 40 cm) kinyújtjuk, és az olvasztott vajjal megkenjük, a fahéjas cukorral megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel felverjük, és a csigákat megkenjük vele. A sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.