Elkészítés: A krumplit megfőzöm, meghámozom, összetöröm. Hozzákeverem a lisztet, a tojást és a vajat. Összegyúrom, s ujjnyi vastagra kinyújtom, nényzetekre vágom. Közepére helyezem a kimagozott szilvát, szórok rá kevés cukrot, melybe előzőleg kevés szerecsendiót is tettem. Összehajtogatom, s lisztes kézzel gombócokat formázok.
Lobogó vízben - melybe csipetnyi sót tettem - megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés vajon aranysárgára pirítom a cukros zsemlemorzsát. Ebbe forgatom a gombocokat.
Tálaláskor egy tányérra helyezem a gombócokat, bőségesen teszek rá zsemlemorzsát, s kevés porcukros fahéjat szórok rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.