Elkészítés: A tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet is. Ezután beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd szintén beleöntjük az üstbe. Rámorzsoljuk az élesztőt, majd elindítjuk a dagasztó programot (természetesen kézzel is be lehet dagasztani a tésztát!).
A megdagasztott tésztát áttesszük egy liszttel megszórt kelesztőtálba, és langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kristálycukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Olvasztott vajjal lekenjük a tésztalapot, majd megszórjuk a fahéjas cukorral és a leszemezett szőlővel. Ezután feltekerjük, majd éles késsel 8 egyforma részre vágjuk.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd lapjával helyezzük bele a csigákat. Konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük kb. 30 percig.
A sütőt melegítsük elő, majd helyezzük be a tortaformát, és közepes hőfokon süssük 30-35 perc alatt készre a csigákat (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem).
A citrommázhoz a porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és annyi citromlével, hogy sűrűbb állagú masszát kapjunk. A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni a csigákat, majd csorgassuk rá a tetejére a citrommázat.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd a csigákat óvatosan szétválasztva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.