1. Meglangyosítjuk a tejet egy kis cukorral és felfuttatjuk az élesztőt benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet, szélére szórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt.2. Gépi dagasztással készítem és közbe fokozatosan adagolom hozzá az olvasztott margarint illetve a tejet. Lágyabb tésztát kapunk melyet kézzel kicsit átdagasztom és kb 35cm hosszú hengert formálok belőle majd 8 egyenlő részre elosztom . Felvágom 8 részre és cipókat formálok egy enyhén lisztezett deszka vagy tálcára helyezem letakarva 20-25 percig kelesztem.3. Közbe a cukrot és a fahéjat egy műanyag tálkában összekeverem és a vajat felolvasztom mikrohullámú sütőbe.4. Kelesztés után a cipókat egyesével téglalap alakúra nyújtom . Kb 20-25cm az ideális. Fontos hogy téglalap alakú legyen lehetőleg. Ehhez sarkosan kell a tésztát nyújtani .5. Mikor ez megtörtént megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk cukros fahéjjal majd egy picit hogy könnyebben megolvadjon csepegtetek rá újra olvasztott vajat . Tényleg csak pár csepp. Szorosan feltekerem mint egy palacsintát.6. Megkeressük a közepét kés életlen felével megjelölöm majd éles kés segítségével bevágjuk a két végét. Az egyik felét pontosan a feléig a másik irányból felétől kb 3cm-ig.7. A rövidebb bevágásnál széthúzzuk a tésztát, a hosszabb bevágásnál oldalról felhajtjuk. Így alakítjuk ki a tulipánformát. Ezt az összes bucinál megcsináljuk majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket . Letakarom és újabb 20 percig kelesztem. 8. Közbe egy tojást felverek a sütőt előmelegítem 180fokra alsó felső sütésre állítom .(Nem légkeveréses)9. 20 perc kelesztés után lekenem a felvert tojással ecset segítségével a tulipánokat nem csak a tetejét az oldalát is. Kisütöm kb 22 perc alatt készre sül és lehet is fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.