Elkészítés: 1, Az élesztőt egy kis pohárban, kevés langyos vízben feloldom, talán 10 percet hagyom pihenni.
2, A lisztet összekeverem a sóval, a margarinnal, a cukorral, és belekeverem az olajat is. Közepébe öntöm a feloldott élesztőt, majd langyos vizet adagolok hozzá, amennyit a liszt felvesz, ezt folyamatosan keverem géppel (legalább 10 percig, hogy kidolgozott legyen a tésztája). Amikor nem kemény és nem folyékony, akkor ebben az edényben kb. 20 fok közelében kelesztem 2-3 óráig.
3, Újra gyúrom a saját edényében (kevesebbet kell mosogatni) a tésztát, majd ismét kelesztem kb. 2-2,5 órát.
4, A megkelt tésztát újra gyúrom egy kicsit, egy kis liszt felhasználásával. Most már kézzel gyúrom, lapítom a tésztát. Amikor ez meg van, akkor megformázom (hosszúkásra vagy kerekre), beteszem a kilisztezett tepsibe, és várok vele kb. 1 órát, amíg újra megkel és sütésre kész állapotba kerül. A tojássárgájával bekenem a tetejét.
5, 200-210 fokon 30 percig sütöm, majd hagyom a kikapcsolt sütőben, még vagy 15-20 percet pihentetni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.