Elkészítés: 1, Az élesztőt egy kis pohárban, kevés langyos vízben feloldom, talán 10 percet hagyom pihenni.
2, A lisztet összekeverem a sóval, a margarinnal, a cukorral, és belekeverem az olajat is. Közepébe öntöm a feloldott élesztőt, majd langyos vizet adagolok hozzá, amennyit a liszt felvesz, ezt folyamatosan keverem géppel (legalább 10 percig, hogy kidolgozott legyen a tésztája). Amikor nem kemény és nem folyékony, akkor ebben az edényben kb. 20 fok közelében kelesztem 2-3 óráig.
3, Újra gyúrom a saját edényében (kevesebbet kell mosogatni) a tésztát, majd ismét kelesztem kb. 2-2,5 órát.
4, A megkelt tésztát újra gyúrom egy kicsit, egy kis liszt felhasználásával. Most már kézzel gyúrom, lapítom a tésztát. Amikor ez meg van, akkor megformázom (hosszúkásra vagy kerekre), beteszem a kilisztezett tepsibe, és várok vele kb. 1 órát, amíg újra megkel és sütésre kész állapotba kerül. A tojássárgájával bekenem a tetejét.
5, 200-210 fokon 30 percig sütöm, majd hagyom a kikapcsolt sütőben, még vagy 15-20 percet pihentetni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.