Elkészítés: A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő tolltövektől megtisztítom. Kettévágom. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.
Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chilit egészben hagyom.
2 óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Közben kifőzöm a tésztát.
Amikor kész aleves, beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőntartáson hagyom.
Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem chilivel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.