Elkészítés: A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom. A hagymákat és a petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem, vizes kézzel gombócokat formázok.
Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok a káposztára lisztet, teszek bele 1 kanál tejfölt, összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, összeforralom.
Tejföllel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.