Elkészítés: A húst 1 cm vastag szeletekre vágom, besózom, színes borssal meghintem, és mustárral bekenem mindkét oldalát.
A zöldségeket és a hagymákat megpucolom, és 2 cm-es darabokra vágom.
Egy magas peremű tepsi aljára teszem a zsírt, aztán a hagymákat a zöldségekkel, megszórom sóval, bazsalikommal, chilivel, rászeletelem a citromot, beledobom a babérlevelet és borókabogyókat, a tetejére helyezem a hússzeleteket, és leöntöm a borral. Alufóliával letakarom, és 220 fokon 2,5 órát sütöm. Lehúzom róla a fóliát, és további 40 percet sütöm 200 fokon, hogy a leve elpárologjon, de ne teljesen.
Kiveszem a tepsit, a hússzeleteket egy tálra rakom, majd a zöldségeket egy szűrőlapáttal egy magas falú edénybe szedem, a léből is kanalazok hozzá, majd botmixerrel pürésítem. (A borókabogyókat előtte vegyük ki, mert az túl intenzív ízt ad.) Viszonylag sűrű pürét készítsünk.
Habliliom apró burgonyagombócait főztem hozzá, ami még a múltkorról maradt, de jól fagyasztható, így érdemes egyszerre többet csinálni belőle, de be kell tartani a 2 perces főzési időt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.