Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral robotgéppel kb. 7-8 perc alatt habosra, kb. 5-szörös térfogatára verjük. Közben egy tálban a lisztben elkeverjük a kakaót, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd finom mozdulatokkal elkeverjük a felvert tojáshabbal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a tésztamasszát, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Egy másik tiszta, enyhén lisztezett sütőpapírra borítjuk a tésztát, a tetejéről forrón lehúzzuk a sütőpapírt, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Amíg a tészta hűl, kikeverjük a mascarponét a tejföllel, a porcukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal.
A tésztát kitekerjük, meglocsoljuk rummal, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a jól kicsöpögtetett meggyel. A mascarpone krémet elosztjuk - szétkenjük rajta, majd feltekerjük, és a hűtőben pihentetjük néhány órát.
Tálalásnál kakaóporral vagy porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.