A tojásokat ketté választjukA sárgájához adom a kimért cukor felét a vizet és habosra keverem.Majd belekeverem a kakaóport a lisztet és a sütőport. ( tömör masszát kapunk)Majd felverjük a tojás fehérjét egy csipet sóval hozzá adjuk a cukor másik felét és kemény habbá verjük.Adagonként elkezdem lágyítani a kakaós masszátMajd előmelegített sütőbe helyezem és sütőtől függően 45-60 percet sütöm 160 fokon. Míg sül a tészta elkészítjük a meggyes részt.A meggy befőttet leszüröm igyekszem a legszebb 12 db -ot kiválsztani és azt félre teszem a díszítéshez .A levet 1 lábasba öntöm egy picit ki veszek belőle amihez hozzá adjuk a keményítőt .Ami a lábasba maradt ízesítem fahéjjal 1 teás kanál és vaniliás cukorral 2 csomag majd lassú lángon elkezdem melegíteni hamár elég meleg de még nem forr beleöntöm a keményítős meggylevet és sürüre főzzük. Ha elég sűrű bele borítom a lecsepegtetett meggyet vissza teszem és kb 5 percig főzőm. Ha kész kihűtöm.A piskóta ha kész teljesen kihűtjük 3 felé vágjuk A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük (fontos hogy hideg legyen a tejszín)Majd habzsákba töltjük és elkezdjük betölteni a tortát. A torta szélétől haladunk egy nagy kört teszünk a tejszínből majd a meggyes zselés részből majd ismét a tejszín és a meggy zselé és jöhet a következő piskóta és ezt ismételjük.Ha elérkeztünk a torta tetejéhez szépen eldolgozzuk az oldalára és a tetejére is a tejszínt.A tetejét díszítjük meggyel és tejszínnel én csoki reszeléket is raktam a tetejére.A torta széléhez daráltam csokis kekszet és az oldalára szórtam.3-4 órát hűtőben tároljuk Jó sütést
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.