Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra.Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, ezután szitáljuk át a lisztet és adjuk hozzá a sütőporral együtt. Finoman keverjük össze addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik. A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót majd verjük kemény habbá. Ha elkészült a hab, akkor adjuk hozzá a tojássárgához és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot. Utána tegyük bele a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntsük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni. Amíg a torta hűl, elkészítsük a krémet. Egy tálba tesszük a krém hozzávalóit és összekeverjük.A kihűlt tortát vágjuk kettőbe és töltsük be a krémmel. A tortát vonjuk be csokoládéval és az oldalát szórjuk meg durvára vágott mogyoróval majd tetszés szerint díszítsük.Ha kész, akkor tegyük be a hűtőbe dermedni.Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.