Elkészítés: Kevés langyos, 1 mokkáskanál kockacukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a sót és az őrölt pirospaprikát mély tálba szitáljuk, és a zsíradékkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a felfutott élesztőt, valamint annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tészta akkor jó, ha a felülete sima és fényes.
Amikor a tészta elérte ezt az állagot, hűvösebb helyen kb. 2 órát pihentetjük.
Pihentetés után 1-1,5 ujjnyira kisodorjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét kissé mintázzuk, tojással megkenjük.
Mivel zsíros tésztával dolgozunk, a sütőt nagyon jól elő kell melegíteni, majd amikor a pogácsa már kezd megemelkedni, a hőt lassan és fokozatosan csökkentjük. /Fokozottabb odafigyelést igényel!/
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.