Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Én most megfeleztem. Az egyik feléből a nagyobb kalács készült. 3 rudat sodortam, majd fontam, és egy kis olajjal kikent kalácsformába tettem.
A megmaradt tésztát kisodortam, 6 db téglalapot vágtam, közepébe birsalmasajtot tettem. Feltekertem, és így lett 6 szép nagy buktám is. A buktákat a hosszabbik kalács mellé rakosgattam a tepsibe.
Lekentem tojássárgájával, pár csepp tejet adtam hozzá. 1/2 órát kelesztettem, majd 180 fokra bekapcsoltam a sütőt, és a két formát bele tettem (hideg sütőbe). Ahogy melegedett s sütő, így még tovább kelt a tészta.
Amikor elérte a 180 fokot a sütő, akkor kivettem a két formát, és meglocsoltam a tej, a vaníliás cukor és az olvasztott margarin keverékével. Visszatettem a sütőbe, aranybarnára sütöttem, majd a sütés végén cukros vízzel lekentem. 2-3 perc múlva a kalácsot kivettem és hagytam kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.