Elkészítés: A lisztet elkevertem az élesztőporral, beleütöttem a tojást, hozzáadtam a cukrot és a langyos tejet, fakanállal összekevertem. Beleöntöttem az olvasztott vajat is (sózottat használtam, azért nem írom a plusz sót), és innen géppel dagasztottam be. Hagytam kelni 15 percet (gyönyörűcsudálatsoszép lett).
A megkelt tésztát 3 részre vágtam. A harmadokat kettévágtam (6 kis darabnál tartok). Mindegyik 1/6 gombócot négybe vágtam (24 még kisebb darab).
1-1 kalácshoz 4 kis golyót használtam: a kis golyókból kb. 20 cm (pont annyi volt, mert a szilikon nyújtólapom alján van egy roppant praktikus centis rész) hosszú hurkákat sodortam (kicsit liszteztem az aljzatot, de nem ragadt amúgy), és a szemléltető ábrasor szerint brióst hajtogattam. (Először az óramutató járásával megegyező, aztán ellentétes irányban kell hajtogatni.)
A kész kalácskákat még 10 percig hagytam kelni, aztán lekentem őket tojással, és 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.