Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, nem túl apróra vágjuk. A cukkínit megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szintén felszeleteljük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. Majd a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük az olajjal. Közben a fokhagymát összekeverjük a tejföllel, a tejszínnel, a levessel, és kb. 5 percig forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A cukkínit és a gombát 3 percre forró vízbe mártjuk, kiszedjük, és lecsepegtetjük. Kivajazunk egy lapos tűzálló tálat, összekeverjük a tésztát, a fokhagymás szószt és a zöldségeket, majd a tálba simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben kb. 30 percig pirítjuk. Tálaláskor megszórjuk vágott dióval.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 558 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.