Elkészítés: A fűszereket beáztatom az olajba, majd belekeverem a citromlevet is. Sót csak a tálalásnál használok, mert a máj nem szereti, ha sütés előtt sót kap, megkeménykedik tőle. A csirkecombokat éles késsel kicsontozom, majd a belsejét, és a bőre alatt megkenem a fűszeres olajjal. Mindegyik közepébe rakok egy-egy akkora májdarabot, hogy a combokat utána fogpiszkálóval, vagy hústűvel könnyedén össze lehessen tűzni. Az így elkészült batyukat utána a szalonnába tekerem, és vékonyan beolajozott tepsibe rakom. A maradék májat mellédobálom, a borral megöntözöm, alufóliával letakarva előmelegített sütőbe rakom, és úgy 45-60 percig, közepes hőmérsékleten sütöm. Ha úgy érzem, hogy átpárolódott, akkor a maradék májat kiszedem a tepsiből, a csirke levét félig leöntöm, és nagy lángon addig sütöm, amíg a bacon, illetve a csirke bőre meg nem pirul. Ennél a fázisnál persze vigyázni kell, hogy ki ne szárítsuk a combokat! 15-20 perc elég szokott lenni.
Amíg a comb sül, felkarikázom a cukkinit, és kevés olajon mindkét oldalát megsütöm egy kicsit (1-3 perc). Vékony félcikkekre vágom a paradicsomot, a hagymát, vastagabb háromszögekre az uborkát és a paprikát, a salátát pedig összetépkedem. Mindet össszekeverem egy keverőtálban, apróra vágott petrezselyemmel és a maradék citrommal ízesítem. Tálalásig hűtőbe rakom.
A krumplit meghámozom, felkockázom, felteszem sós vízben főni. Ha megpuhult, akkor leszűröm. A petrezselymet felaprítom, kis olajon megfuttatom, rádobom a krumplit, sózom, borsozom, összeforgatom, és ráöntöm a tejfölt. Fakanállal kicsit(!) megtöröm, hogy félig darabos maradjon, de a tejföl keveredjen el a krumplipéppel.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.