Elkészítés: A kolbász felét reszeljük, a másik felét karikázzuk fel.
A reszelékhez adjunk hozzá 1 tojást, 1 evőkanál zsírt és késhegynyi szódabikarbónát, keverjük bele a búzadarát, és formázzuk meg a gombócokat.
A másik evőkanál zsíron futtassuk meg a lisztet, öntsük fel 1,5 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, a babért, a zúzott fokhagymát, ha kell, sózzuk, és dobjuk bele a karikázott kolbászt. Amikor felforrt, főzzük ki benne a gombóckákat.
Habarjuk be tejföllel, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.