Elkészítés: A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap megfőzzük. Ha konzerv vagy üveges fajtát használunk, akkor azonnal dolgozhatunk vele.
Tehát a már puha csicseriborsót lecsöpögtetjuk, és mixerrel vagy turmixszal krémesre keverjük, majd félretesszük.
A petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát és az erőspaprikát felaprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a krémes csicseriborsóval. Ezután mehet bele a többi porfűszer és a szódabikarbónás liszt is. Puha, nem ragacsos állagúnak kell lennie. Első látásra kicsit száraznak tűnhet, de ilyennek kell lennie. Diónyi vagy kicsit kisebb gombócokat formálunk, és lisztezett tálcán még 1 napig pihentetjük a hűtőben. Így áll össze ugyanis a kis gombóc, és nem esik majd szét. 25-30 gombócot kapunk a maszából.
Forró olajban hirtelen vagy sütőben olajozott tepsin sötétbarnára sütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.