Elkészítés: A zöldségeket felaprítjuk apró kockára, a fokhagymát szeleteljük, a halszeleteket átmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.
Az előkészített fehérrépát, zellert, fokhagymát a fűszerekkel feltesszük főni, felforraljuk, majd lassú tűzön fél óra hosszát főzzük, de nem forralva. Ezután hozzáadjuk a halszeleteket, lassan puhára pároljuk, de csak annyira, ne főjön szét. A halszeleteket óvatosan kivesszük a főzőléből, melegen tartjuk. A főzőlevet kiforraljuk, merülő turmix-szal pépesítjük.
Amíg a hal készül, megcsináljuk a mártást: az olívaolajon enyhén sózva és a mézzel karamellizálva kissé megpirítjuk, az őrölt mandulát, hozzákeverjük a lisztet, és felöntve a borral összeforraljuk.
Adagonként tálaljuk úgy, hogy minden tányérra egy szelet halat helyezünk, egyformán rákanalazunk néhány evőkanálnyit a mandulás mártásból. Párolt fűszeres rizst és a pépesített zöldséget adjuk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.