Elkészítés: A cukkinit jó alaposan megmosom, hiszen meg fogom tölteni. Hosszában félbevágom, a magját kikaparom. A húsából is kaparok ki, hogy kb. 0,5 cm maradjon a csónak falának. A kikapart darabokat apróra vágom.
A hagymát felkockázom, olajon megdinsztelem, erre jön a darált hús. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem az apróra vágott cukkinit és a sűrített paradicsomot. Ezután jönnek a fűszerek: só, bors, petrezselyemzöld, majoranna, fokhagymakrém és a mustár. Ha szükséges, teszek rá vizet (óvatosan, mert a cukkini is levet enged!).
Amikor a hús és a cukkini is megpuhult, megfőtt, jön a habarás (liszt + tejföl).
Ha kész a ragunk, visszatöltjük a hajóinkba. Alufóliával bélelt tepsibe helyezzünk a hajókat, és kb. 30 perc alatt 200 fokon alsó-felső sütéssel megsütjük. Párolt rizzsel a legfinomabb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.