Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük a fűszereket a paprikakrémmel, borssal és a fokhagymával. Jól bedörzsöljük vele a húst mindenhol. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha az oldalas már puha (megfordul benne a csont), a megtisztított hagymát és almát cikkekre vágjuk, természetesen az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor kész, kivesszük, és az oldalast a szaftjával, a sült hagymákkal és a sült almákkal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 998 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.