Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük a fűszereket a paprikakrémmel, borssal és a fokhagymával. Jól bedörzsöljük vele a húst mindenhol. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha az oldalas már puha (megfordul benne a csont), a megtisztított hagymát és almát cikkekre vágjuk, természetesen az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor kész, kivesszük, és az oldalast a szaftjával, a sült hagymákkal és a sült almákkal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 998 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.