Elkészítés: A megmosott, feldarabolt oldalast megforgatjuk a pácban, és egy fedeles üvegedényben a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a sütőt előmelegítjük 230 fokra, a tepsi alját kibéleljük alufóliával (magunk miatt, hogy könnyebb legyen elmosogatni), erre helyezzük a hússzeleteket, ráöntjük a páclevet, lefedjük alufóliával, és 1 óra 40 percet sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és pirítani visszatesszük kb. 10 percre. (Ha van grill és infra a sütőhöz, akkor használjuk, de a hőmérsékletet vegyük vissza 160-170 fokra.
Amíg a hús sül, elkészítjük a tökfőzeléket. A hagymát lereszeljük, olajon megdinszteljük, rászórjuk az apróra vágott friss kaprot, meghintjük pirospaprikával (ne égjen meg), és belekeverjük a gyalult tököt, sózzuk, elkeverjük, majd a lángot kisebbre vesszük, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet, kb. 10 perc alatt biztosan készen van, a fedőt levesszük, a tök már felére összeesett, a levét is elvesztette, a tejfölt belekeverjük, és készen van. Ha sűrűbben szeretjük, 1 kanál keményítővel vagy liszttel keverjük el a tejfölt, és úgy adjuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.