Elkészítés: A megmosott, feldarabolt oldalast megforgatjuk a pácban, és egy fedeles üvegedényben a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a sütőt előmelegítjük 230 fokra, a tepsi alját kibéleljük alufóliával (magunk miatt, hogy könnyebb legyen elmosogatni), erre helyezzük a hússzeleteket, ráöntjük a páclevet, lefedjük alufóliával, és 1 óra 40 percet sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és pirítani visszatesszük kb. 10 percre. (Ha van grill és infra a sütőhöz, akkor használjuk, de a hőmérsékletet vegyük vissza 160-170 fokra.
Amíg a hús sül, elkészítjük a tökfőzeléket. A hagymát lereszeljük, olajon megdinszteljük, rászórjuk az apróra vágott friss kaprot, meghintjük pirospaprikával (ne égjen meg), és belekeverjük a gyalult tököt, sózzuk, elkeverjük, majd a lángot kisebbre vesszük, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet, kb. 10 perc alatt biztosan készen van, a fedőt levesszük, a tök már felére összeesett, a levét is elvesztette, a tejfölt belekeverjük, és készen van. Ha sűrűbben szeretjük, 1 kanál keményítővel vagy liszttel keverjük el a tejfölt, és úgy adjuk hozzá.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.