Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 órát pihentetjük.
A töltelékhez a cukrot a tojások sárgájával meleg víz fölött habosra keverjük. Felverjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót, majd összekeverjük a tojássárgájás-cukros keverékkel.
Pihentetés után a tésztából kisodorjuk az első lapot, és beletesszük a tepsibe (kb. 40x30 cm), majd kisodorjuk a következő lapot, de azt a deszkán hagyjuk. Az elkészült tölteléket ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, és ráhelyezzük a következő lapot, majd villával megszurkáljuk, így rakjuk az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél kb. 1 órát sütjük, így az alja és a teteje világosra sül.
Ha kihűlt, meghintjük vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.