Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom. A kelbimbót nagyjából 1/2 cm-es szeletekre vágom, a cukknit és a gombát nagylyukú reszelőn lereszelem.
Serpenyőben kevés olívaolajon párolni kezdem a kelbimbószeleteket, sózom, borsozom, hozzáadom a gombát és a cukkinit. Nagyjából 5 perc alatt elkészül, 1/2 zöldcitrom levével ízesítem.
Amíg hűl, elkészítem a pestót. Egy mély pohárba szórom a nem túlságosan finomra aprított petrezselyemzöldet (néhány szálat félreteszek a tálaláshoz) a többi hozzávalóval együtt. Botmixerrel krémmé keverem. Lehűtöm.
4 kistányért készítek elő. Egy 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval formázom meg a „salátát” úgy, hogy a formát egy kistányér közepére állítom, ebbe szedem a zöldségeket, evőkanál hátával beleigazítom, kissé lenyomkodom, majd óvatosan lehúzom róla a kiszúró formát. Minden adagnál így járok el.
Tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem, a tetejére óvatosan petrezselyempestót kanalazok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.